Boeiende blogs

Veel mensen bloggen over hun ervaringen als patiënt. Maar ook artsen en andere zorgprofessionals schrijven steeds vaker over wat ze meemaken en wat hen bezighoudt. Het kan nuttig en behulpzaam zijn om blog te lezen van een patiënt die heeft wat jij hebt, of een arts die deze aandoening behandelt. Houd wel in gedachten dat elk verhaal uniek is, en dat het in jouw geval waarschijnlijk anders zal lopen dan bij de blogger.

Een paar voorbeelden:

  • De website van Arts in Spe, een magazine voor artsen in opleiding, bevat blogs van diverse studenten over wat zij meemaken tijdens hun opleiding.
  • De website van Medisch Contact, een magazine voor artsen, bevat blogs van veel artsen (ook soms van artsen die zelf ervaringen opdoen als patiënt).
  • Nurse-station is een platform voor verpleegkundigen. Je vindt er onder meer blogs van een aantal verpleegkundigen.
  • Blog van Peter Kapitein; hij heeft lymfklierkanker en zet zich op verschillende manieren in voor de beste zorg voor patiënten. Een van die manieren, is bloggen over zijn eigen ervaringen.
  • Website van Ad de Bruine, die stembandkanker en slokdarmkanker heeft. Hij moest onder meer een laryngectomie ondergaan (verwijdering van het strottenhoofd) en kreeg een buismaag. Ook Ad onderneemt allerlei activiteiten om ervaringen met zijn ziekte met anderen te delen, waaronder het schrijven van columns.
Share Button